Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

“Noben otrok se ne rodi kot rasist in naša skupna naloga je, da naredimo vse, da nihče to ne postane.”

28.01.2007, Strasbourg

Boj proti rasizmu in ksenofobiji ne sme potekati le enkrat v letu. Naša odgovornost je, da se proti sovraštvu in predsodkom bojujemo vedno in povsod - v šolah, na delovnem mestu in na ulici. Politični voditelji nosijo posebno odgovornost pri odpravljanju vseh oblike rasizma, antisemitizma, islamofobije in predsodkov proti Romom.

 

Svet Evrope je skrbnik Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic in boj proti vsem oblikam rasizma sodi med naše temeljne naloge. »Evropska mladinska kampanja za raznolikost, človekove pravice in participacijo« temelji na geslu kampanje iz leta 1995 »Vsi drugačni-vsi enakopravni«, vendar so njeni cilji širši: bori se proti diskriminaciji, ki temelji ne le na etničnih koreninah ali barvi kože temveč tudi proti diskriminaciji, ki temelji na religiji, invalidnosti ali spolni usmerjenosti.

Na srečanju v Strasbourgu leta 2002 so se ministri za šolstvo odločili, da bodo ustanovili »Dan spomina na holokavst ter za preprečevanje zločinov proti človeštvu«. Vse od takrat se 27. januarja spomnimo na obletnico osvoboditve koncentracijskega taborišča v Auschwitzu. Na pobudo Združenih narodov je bil ta dan proglašen za mednarodni dan spomina na holokavst.

 

Vse novice