Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

“Italija mora izkoreniniti diskriminacijo in sovraštvo do tujcev ter izboljšati svojo migrantsko politiko ” pravi komisar Hammarberg

16.04.2009, Strasbourg

»Čeprav je bilo nekaj narejenega, ostaja velika zaskrbljenost glede položaja Romov, migrantske politike in prakse, ter nespoštovanja začasnih ukrepov, ki jih je zahtevalo Evropsko sodišče za človekove pravice,« je danes ob predstavitvi svojega poročila o Italiji povedal komisar Sveta Evrope za človekove pravice.

»Oblasti bi morale bolj odločno obsoditi vse rasistične in nestrpne pojave in zagotoviti učinkovito uresničevanje proti diskriminacijske zakonodaje,« je povedal. Prav tako je priporočil, da bi bilo v policiji več predstavnikov etničnih skupin ter da bi morali z namenom okrepitve zaščite človekovih pravic ustanoviti neodvisne nacionalne institucije za človekove pravice, kot je npr. varuh človekovih pravic.

Poročilo temelji na komisarjevem obisku januarja letos in sledi priporočilom iz komisarjevega memoranduma iz julija 2008. Objavljen je skupaj s odgovorom italijanskih oblasti.

Kontakt za medije v kabinetu komisarja:

Stefano Montanari, +33 3 88 41 35 38; stefano.montanari@coe.int

Vse novice