Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Kampanje Sveta Evrope

Nosilec novosti

Samo s skupnim delovanjem držav je mogoče rešiti glavne probleme današnjega sveta.

Prav s tem namenom je bil leta 1949 ustanovljen Svet Evrope, ki je danes največja politična organizacija v Evropi.

Svet Evrope, ki ima sedež v Strasbourgu v Franciji, si prizadeva zaščititi dostojanstvo evropskih narodov in državljanov z ohranjanjem vrednot demokracije, človekovih pravic in vladavine prava, na katerih temelji strpna in civilizirana družba. Vse tri so bistvene za stabilnost, gospodarsko rast in socialno usklajenost Evrope. Določajo usmeritve pri iskanju skupnih rešitev za najbolj pomembne probleme, ki vplivajo na vse nas: za terorizem; organizirani kriminal in korupcijo; spletni kriminal; vprašanja na področju bioetike in kloniranja; rasizem in predsodke; nasilje nad ženskami in otroki; trgovino z ljudmi in mnogimi drugimi problemi.

Svet Evrope s svojim delom izraža skrbi, upe in želje 800 milijonov državljanov, ki živijo v 47 državah članicah. Članice Sveta Evrope so:

Albanija, Andora, Armenija, Avstrija, Azerbajdžan, Belgija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Ciper, Češka, Črna gora, Danska, Estonija, Finska, Francija, Gruzija, Grčija, Hrvaška, Islandija, Irska, Italija, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Moldavija, Monako, „Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija", Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Ruska federacija, San Marino, Slovaška, Slovenija, Srbija, Španija, Švedska, Švica, Turčija, Ukrajina, Združeno kraljestvo

Od Sveta Evrope je Evropska unija prevzela modro zastavo, na kateri je v krogu kot simbol popolnosti izrisanih 12 zlatih zvezd, ter himno iz preludija „Ode radosti" Beethovnove 9. simfonije. Čeprav imata Svet Evrope in Evropska unija skupna simbola, pa se vlogi, dolžnosti in cilji obeh organizacij med seboj zelo razlikujejo.