Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Kampanje Sveta Evrope

Nove spletne strani ob 60. obletnici Sveta Evrope

Spletna stran ob 60. obletnici Sveta Evrope predstavlja praznovanja in slovesnosti v 47 državah članicah. Uporabniki spletne strani lahko o dogodkih, ki jih zanimajo, izvedo z uporabo zemljevida ali koledarja. 

Prav tako imajo dostop do galerije fotografij, ki prikazujejo logotip ob 60. obletnici in priložnostne znamke, ki so jih izdale posamezne nacionalne pošte.  Knjižnica posnetkov predstavlja nekaj spominskih filmov.

Za obeležitev 60. obletnice je pripravljena tudi nova spletna stran Svet Evrope na kratko (Council of Europe in brief), ki je namenjena splošni javnosti in je popolnoma prenovljena. Zagotavlja enostaven, izobraževalen in živ opis organizacije, njenega delovanje in njenih dvanajst delovnih področij. Spletni uporabniki lahko virtualno obiščejo pet zgradb organizacije ter imajo dostop do dinamičnega zemljevida držav članic. Prav tako si lahko ogledajo umetniška dela, ki so jih podarile države članice in si preberejo o simbolih organizacije (zastava, himna, logotip).

Obsežna zgodovinska dokumentacija s fotografijami in avdio ter video materialom prikazuje ključne datume v zgodovini organizacije od leta 1949 ter predstavlja ustanovitvene očete in številne ugledne goste Sveta Evrope.

Da bi uporabnikom omogočili, da svoje znanje o organizaciji razširijo, so vključena dejstva in številke ter kviz. Nazadnje pa so predlagani tudi številni  dodatni viri v obliki dokumentov, ki si jih lahko naložimo, povezav in kontaktov.